دکتر بهزاد فرخی

مهم ترین عوارض لیپوساکشن

عوارض لیپوساکشن

در این مقاله به بررسی عوارض لیپوساکشن خواهیم پرداخت، پس تا پایان مقاله همراه ما باشید. مسلما هیچ عمل جراحی بدون عارضه نمیباشد ولی بعضی از اعمال جراحی عارضه های مخصوص به خود را دارند. 

مهم-ترین-عوارض-لیپوساکشن

شاید بهترین راه برای جلوگیری از این عوارض عدم انجام جراحی لیپوساکشن در بعضی از بیماران از قبیل افرادی که دچار چاقی مفرط بوده و نسبت وزن به مجذور قد آن ها بیشتر از 30 می باشد و بیمارانی که دارو های ضد انعقاد مصرف میکنند، باشد. ولی باید به این نکته اشاره کرد که انجام این جراحی در افرادی با چاقی های موضعی مجاز میباشد.

عوامل موثر در بروز عوارض لیپوساکشن

عوامل بسیار زیادی بر روی بروز عوارض بعد از این جراحی تاثیر خواهند گذاشت که در ادامه برخی از این عوامل را ذکر خواهیم کرد.

  • استعمال سیگار و دخانیات روند بهبودی بعد از جراحی را کند کرده و همچنین عوارضی را به وجود خواهد آورد، بنابراین توصیه می شود چند هفته قبل و بعد از جراحی مصرف دخانیات قطع شود.
  • یکی دیگر از عوامل موثر در بروز عوارض خارج کردن بیش از حد چربی از بدن یا انجام جراحی های دیگر همزمان با جراحی لیپوساکشن می باشد.
  • ابتلا به بیماری هایی از قبیل بیماری های قلبی و عروقی، انعقاد خون، خونریزی شدید و … نیز عاملی برای بروز عوارض لیپوساکشن می باشد.
  • مصرف داروهایی مانند وارفارین، داروهای ضد التهاب، ضد انعقاد خون و … موجب افزایش خونریزی می شود و بنابراین خود عاملی برای بروز عوارض می باشد.
  • افزایش سن خود روند بهبودی را طولانی تر کرده و موجب از بین رفتن خاصیت کشسانی شده و برخی از عوارض را ایجاد خواهد کرد.

شایع ترین عوارض لیپوساکشن

در این بخش از مقاله به بررسی شایع ترین و مهم ترین عوارض لیپوساکشن خواهیم پرداخت.

برآمدگی و ناصافی پوست

شایع ترین عارضه بعد از لیپوساکشن پستی و بلندی هایی هست که در محل لیپوساکشن ایجاد میشود و علت آن عدم تبحر پزشک و ساکشن بیش از از حد چربی های سطحی میباشد.

برآمدگی-و-ناصافی-پوست

همیشه پزشک باید بخشی از چربی های زیر جلد را حفظ کند، و از ساکشن بیش از حد پرهیز کند.

آمبولی چربی

عارضه نادر دیگر آمبولی چربی میباشد که بسیار نادر هست و برای درمان حتما باید به بخش مراقبت های ویژه بیمارستان مراجعه کرد. و از نشانه های آن می توان به تنگی نفس اشاره کرد.

به طور کلی باید متذکر شد که هیچ وقت نباید ساکشن و خارج کردن چربی ها بیش از ۵ لیتر و یا حداکثر ۷ لیتر باشد و همیشه باید با احتیاط انجام شود و بهتر هست که از ساکشن لایه های سطحی پوست اجتناب کرد.

ایجاد اسکار

انتخاب درست محل ورود های کانولای ساکشن در ایجاد اسکار بعد از عمل بسیار اهمیت دارد. ساکشن های وسیع و پر حجم خطرات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت و باید از آن پرهیز کرد و باید خاطر نشان کرد که عمل لیپوساکشن حتما باید در دستان جراح متبحر انجام شود و از ساکشن بیش از حد اجتناب کرد.

ایجاد-اسکار
عکس-عوارض-لیپوساکشن

نامتقارن شدن دو سمت بدن

یکی از دیگر عوارض این جراحی عدم تقارن بین دو سمت بدن می باشد که به دلیل مهارت کم جراح پیش خواهد آمد و همچنین در صورتی که شرایط لازم برای انجام این جراحی را نداشته باشید نیز امکان دارد این عارضه برای شما اتفاق بیوفتد، و برای درمان آن باید از عمل ترمیمی استفاده کرد.

شل و افتادگی پوست

با انجام لیپوساکشن می توان تنها چربی های اضافی زیر پوست را استخراج کرد و  در صورتی که استخراج چربی زیاد و بیش از حد باشد امکان دارد بعد از جراحی پوست شل و افتاده شود. برای درمان آن در صورتی که افتادگی کم باشد می توان از گن کششی استفاده کرد و اگر زیاد باشد باید لیفتینگ پوست یا لیپوماتیک انجام داد.

عفونت

امکان دارد بعد از لیپوساکشن فرد به دلیل نفوذ آب داخل برش های ایجاد شده دچار عفونت شود که در این صورت باید در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کرد و آز آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط جراح برای از بین بردن آن استفاده کرد.

کبودی و ورم

گاهی اوقات تورم و برجستگی در نواحی بعد از ساکشن ایجاد میشود که علت آن تجمع خون و مایع سروما میباشد و درمان آن هم ماساژ بعد از عمل و گاهی تزریق کورتون در محل سفت شده میباشد. تورم بعد از جراحی به طور معمول بعد از 4 الی 12 هفته برطرف خواهد شد.

کبودی-و-ورم

کبودی بعد از جراحی نیز طبیعی بوده و به دلیل پارگی مویرگ های ریز در محل جراحی به وجود خواهد آمد که بعد از مدتی برطرف خواهد شد.

وارد شدن آسیب به سلول های پوستی

در صورتی که حرارت بالا باید امکان وارد شدن آسیب به سلول های پوستی بالا می باشد و در اثر این مورد مرک سلول های پوستی رخ خواهد داد و علت بروز آن حرارت بالا، عفونت و … می باشد که در اثر مهارت کم جراح اتفاق خواهد افتاد.

روش های پیشگیری از بروز عوارض لیپوساکشن

برای پیشگیری از بروز عوارض می توان نکاتی را رعایت کرد که این نکات عبارتند از:

✅ در انتخاب جراح دقت کرده و جراح با تجربه و بامهارتی را انتخاب کنید.

✅ داروهای مصرفی و سوابق پزشکی خود را در اختیار جراح قرار دهید.

✅ مراقبت های بعد از جراحی به خصوص رژیم غذایی را رعایت کنید.

✅ از استعمال دخانیات و سیگار پرهیز کنید.

✅ به مدت دو هفته قبل و بعد عمل از مصرف نوشیدنی های الکلی پرهیز کنید.

✅ از مصرف داروهای ضدالتهاب به مدت دو هفته قبل از جراحی پرهیز کنید.

✅ قبل از عمل استحمام کرده و همچنین موهای زائد محل جراحی را از بین ببرید.

✅ برای کاهش کبودی و ورم از گن های مخصوص تجویز شده توسط جراح استفاده کنید.

✅ از رفتن به استخر و سونا و … تا زمان بهبودی کامل خودداری کنید.

سخن پایانی

در این مقاله به طور کامل تمام عوارض لیپوساکشن و علت بروز آن ها را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که برای کاهش و جلوگیری از عوارض بعد از جراحی باید در انتخاب جراح دقت کرده و به بهترین جراح پلاستیک در تهران مراجعه نمایید و هم چنین نکات مراقبتی تجویز شده توسط جراح بعد از جراحی را نیز رعایت کنید.

دکتر بهزاد فرخی

دکتر بهزاد فرخی

دکتر بهزاد فرخی با ۱۵ سال سابقه جراحی زیبایی از بهترین جراحان زیبایی ایران هستند. دکتر فرخی در سال ۱۳۶۴ از دبیرستان تیزهوشان علامه حلی فارغ التحصیل شد و در همان سال در دانشگاه علوم پزشکی تهران رشته پزشکی عمومی را شروع کرد و پس در سال ۱۳۷۴ رشته جراحی عمومی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع و در سال ۱۳۷۸ دوره را با برد تخصصی به پایان رسانید. در سال ۱۳۸۴ دوره جراحی پلاستیک و ترمیمی را در دانشگاه علوم پزشکی ایران شروع و در سال ۱۳۷۸ دوره را به پایان رسانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *